Duonos raikyklės, pjaustyklės peilių alyva

Pieno homogenizavimo maišyklės reduktorinė alyva

Mėsos konvejerių kablių aerozolis

Karučių ratukų guolių tepalo purškiklis

Maisto gamybos pramonė turi daug unikalių iššūkių, dėl kurių būtinas tvirtas patikimumo planas. Tačiau dėl šių sunkumų gali būti sudėtinga atlikti techninės priežiūros užduotis, reikalingas patikimumui palaikyti. Todėl svarbu, kad maisto gamintojai, įgyvendindami PM programą, laikytųsi geriausios praktikos.

Maistinio tepalo aerozolis

Maisto gamyboje priežiūra padeda siekti įvairių pagrindinių tikslų, kurių daugelis būdingi tik maisto gamybai. Tarp vaidmenų, kuriuos priežiūra atlieka maisto gamyboje, yra šie.

  • Tęskite gamybą

Kaip ir bet kurioje kitoje pramonės šakoje, vienas iš pagrindinių priežiūros vaidmenų maisto gamyboje yra užtikrinti, kad procesai vyktų be neplanuotų prastovų. Kuo geriau maisto ir gėrimų gamintojai prižiūrės savo įrangą, tuo mažesnė tikimybė, kad jų procesai bus nutraukti dėl gedimo.

  • Maisto sauga

Dauguma pramonės šakų turi užtikrinti, kad jų gaminiai būtų saugūs naudoti, tačiau maisto pramonėje produktų sauga yra dar didesnis prioritetas. Atsižvelgiant į tai, kad žmonės valgo ir geria daiktus, kurie palieka savo patalpas, maisto gamintojai turi būti visiškai tikri, kad viskas, ką jie gamina, yra visiškai nesugadinta ir be kenksmingų teršalų.

Maisto gamybos linijos aerozolis

Gamybos linijos įrangos geros būklės palaikymas padeda išvengti užteršimo ir užtikrinti, kad maisto produktai nutekėtų nuo gamybos linijos tinkamai paruošti vartoti.

  • Sumažinkite prarastų produktų skaičių

Sugedus įrangai maisto gamybos įmonėje, kyla pavojus pačiam produktui. Kuo ilgiau maistas paliekamas sėdėti, tuo didesnė tikimybė, kad jį teks išmesti dėl sugadinimo. Produktams, kuriems taikomi griežti temperatūros kontrolės reikalavimai, padidėja tikimybė, kad maistas suges. Įrenginyje, kuris kiekvieną dieną pagamina tūkstančius svarų produktų, dėl to gali būti patirti didžiuliai nuostoliai, be to, sutrumpėja gamybos laikas.

Natūralu, kad gedimų prevencija atliekant prevencinę priežiūrą gali visiškai pašalinti šiuos nuostolius.

Maisto konvejerio apsauginis aerozolis

  • Išlaikyti atitiktį reglamentams

Atsižvelgiant į tai, kad žmonės praryja iš maisto gamyklų pagamintus produktus, yra daug griežtų taisyklių, kurių turi laikytis šios pramonės šakos gamintojai. Šių standartų nesilaikymas užtraukia dideles baudas, taip pat prarandama gamintojo reputacija.

Techninės priežiūros darbai padeda išlaikyti mašinas tokioje būsenoje, kuri atitinka federalinius standartus, pvz., FDA dabartinę geros gamybos praktiką (CGMP).

Dažni priežiūros iššūkiai maisto gamyboje
Maisto gamyba susiduria su daugybe iššūkių, kurių dauguma kitų pramonės šakų neturi spręsti, bent jau tokiu pat mastu. Šie iššūkiai apima šiuos dalykus.