Kablių ir dorojimo stalų sutepimo aerozoliai

Labai svarbu, kad visos mėsos perdirbimo operacijos, nesvarbu, ar tai būtų skerdimas, pjaustymas ar tolesnis perdirbimas, būtų atliekamos švarioje vietoje ir, kiek įmanoma, produktai būtų apsaugoti nuo užteršimo iš visų šaltinių.\

Mėsos skerdyklos konvejerio alyvos aerozolis
Mėsos skerdyklos konvejerio alyvos aerozolis

Kai mėsos perdirbimo operacijos atliekamos specialiai mėsos perdirbimui pastatytoje ir prižiūrimoje patalpoje, užteršimo šaltinius galima kontroliuoti daug lengviau ir tinkamai. Šie reikalavimai laikomi esminiais gerai sanitariniam mėsos ir mėsos produktų paruošimui.

Skerdienos kablių tepimo aerozolis

Gyvulių pavertimui mėsos produktais reikalinga įranga nebūtinai turi būti sudėtinga ir brangi. Įrangos kiekis priklausys nuo naudojamų skerdimo ir perdirbimo procedūrų. Jei įmanoma, visa įranga turi būti pagaminta iš nerūdijančio plieno arba plastiko, atspari rūdims ir lengvai valoma bei dezinfekuojama.

Visa įranga turi būti pagaminta iš nerūdijančio plieno, cinkuoto plieno, aliuminio arba patvirtinto plastiko. Mediniai stalai yra nepriimtini, nes mediena sugeria mėsos sultis ir riebalus ir negali būti kruopščiai nuvalyta. Galima naudoti kietmedžio pjaustymo lentas, kurios yra lygios ir be įtrūkimų ir įtrūkimų. Pjaustymo stalai, padengti ne kietu plastiku, negali liestis su mėsa.

Rūšis Darbinės temperatūros, ° C Spalva Pagrindas Panaudojimas, savybės
 

Molyduval

Biolube OEL Spray

-30°C iki +120

skaidri

parafin/ PAO

 

Universali sutepimo priemonė maisto pramonės grandinėms

pavaroms, slydimo paviršiams, stalams, talpoms bei ten, kur reikalinga sutepimas švaria alyva (tekstilės, pakuotės, medienos pramonė). ISO VG 68 klampumo maistinės alyvos pagrindo.

 

Molyduval  

Biolube L Spray

-30°C iki +80

skaidri

parafin

Maistinės transporterių alyvos pagrindo aerozoliai.

Mažo ISO VG 15 klampumo, labai skvarbi, universali sutepimo priemonė grandinėms, transporterių juostoms, šarnyrams ir tvirtinimams. Ypač kontaktuojantiems su duona, saldumynais ar padažais. Kaip praplovimo alyva valant grandines ir linus.

Visa kita įranga turi būti tokio tipo, kurią būtų galima išardyti ir kruopščiai išvalyti. Bet kokia stacionari įranga turi būti pakankamai toli nuo sienų, kad būtų galima tinkamai išvalyti aplink ją ir po ja.

Visose vietose turi būti patogiai išdėstyti pedalu arba keliais valdomi praustuvai su karštu ir šaltu vandeniu, muilu ir vienkartiniais rankšluosčiais (1 pav.). Skerdimo vietose tualetai turi būti patogūs tvarstymo operacijoms atlikti. Turėtų būti prieinami karšto vandens indai, elektriniai arba garais šildomi iki 82°C, kad būtų galima dezinfekuoti įrankius, užterštus ligotomis medžiagomis ar kitais nešvarumais tvarstymo metu.

Mėsos konvejerio bėgelių tepalas

Bėgiai turi būti pakankamai aukšti, kad mėsa nesiliestų prie grindų. Mažiausias jautienos skerdenų bėgių aukštis turėtų būti 3,4 metro, o 2,4 metro pakanka mažiems gyvuliams, pavyzdžiui, ožkoms, kiaulėms ir avims. Bėgiai taip pat turi būti pakankamai toli nuo fiksuotų objektų ir sienų, kad būtų išvengta kontakto. G

reičiausiai švarių, sveikų, nesugadintų produktų gamyboje ne mažiau svarbus dalykas yra darbuotojų požiūris į švarą. Darbuotojai su švariomis rankomis, drabužiais ir geros higienos praktika yra labai svarbūs gaminant aukštos kokybės maistą.

Visi drabužiai turi būti švarūs, tvarkingi ir pagaminti iš plaunamos medžiagos. Dirbant su atviru produktu, gatvės drabužiai turi būti padengti paltais arba chalatais. Labiausiai pageidaujami balti arba šviesūs drabužiai, o susitepusius ar užterštus drabužius prireikus reikia pakeisti.

Visų asmenų, dirbančių su atvirais mėsos produktais, plaukai turi būti visiškai uždengti švaria dangteliu arba kepure arba uždengti tinkleliu, kad plaukai nepatektų į gaminius.

Saugos įtaisai, tokie kaip prijuostės, riešų apsaugos ir tinklinės pirštinės, turi būti pagaminti iš nepralaidžios medžiagos, švarūs ir geros būklės. Jokiu metu negalima dėvėti odinių prijuosčių, riešų apsaugos ar kitų prietaisų, nebent ant jų uždėtos švarios, plaunamos dangos. Šviesios spalvos gumines arba plastikines pirštines gaminio tvarkytojai gali mūvėti tik švarius ir tvarkingus (3 pav.).

Nė vienas asmuo, dirbantis su mėsa, neturėtų dėvėti papuošalų, ženkliukų ar sagų, kurios gali atsilaisvinti ir netyčia būti įtrauktos į gaminį.

Batai ir batai turi būti avėti visada ir turi būti tinkami atliekamoms operacijoms. Jie taip pat turėtų būti pagaminti iš nepralaidžių medžiagų (4 pav.). Bet kokios prijuostės, peiliai ir avalynė, užterštos operacijos metu, turi būti reguliariai valomos tam skirtose vietose ar patalpose.

Jokios audinio špagatos, diržai ar kitos panašios medžiagos neturėtų būti naudojamos padargų rankenoms uždengti arba kitose vietose, kur jose gali kauptis nešvarumai ir jie gali būti paruoštas produkto užteršimo šaltinis.

Maistinė valomojo alyva skerdyklos paviršiams

Skerdyklose ar kitose nevalgomose dalyse arba riebalų ir mėsos dalelėse pjaustymo, perdirbimo ir šalutinių produktų tvarkymo vietose grindys turi būti švarios, tokios kaip kanopos ir ragai, ir jas reikia dažnai nuplauti. Kiekvienos dienos pabaigoje reikia laikytis kruopštaus valymo programos. Visos medžiagos turi būti pašalintos nuo grindų, platformų, griovių ir kt., o po to kruopščiai nušluostykite sienas, grindis ir visus paviršius, kad atsilaisvintų nešvarumai. Galiausiai reikia užtepti stiprų valymo tirpalą ir kurį laiką palikti prieš nuplaunant. Po to reikia atlikti nuodugnią apžiūrą, o likusias nešvarias vietas dar kartą išvalyti.

Siekiant išlaikyti kuo švaresnius produktus, turėtų būti nustatyta standartinė įrangos valymo tvarka. Iš pradžių visus didelius šiukšlių gabalus reikia subraižyti arba sušluoti ir išmesti. Tolesni veiksmai turėtų apimti įrangos šveitimą šepečiais ir muilu arba plovikliu ir visišką dezinfekavimą karštu vandeniu 82 °C temperatūroje ir patvirtintą skalavimą chloru arba jodu. Galiausiai metalinė įranga, ypač pagaminta ne iš nerūdijančio plieno, gali būti padengta lengvos mineralinės alyvos danga, kad būtų išvengta rūdžių.